Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Subvencions per a plaques
solars 2023

Tràmits i gestions per aconseguir les subvencions

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 08/02/2023

Les institucions segueixen atorgant subvencions per a plaques solars aquest 2023. Amb l’objectiu d’augmentar la producció d’energia solar, s’ha ampliat el pressupost.

Per això, ara és un dels millors moments per a realitzar una instal·lació fotovoltaica. En aquest article t’expliquem quines són les ajudes i subvencions que estan disponibles, qui pot accedir a elles i com.

Subvencions Plaques Solars: IDAE

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) compta amb un sistema de finançament i ajudes per a projectes que, d’una manera o una altra, es relacionen amb el sector de l’energia.

Les subvencions per a plaques solars i emmagatzematge en residències, estan regulades pel Reial decret 477/2021, que permet a les comunitats autònomes concedir aquestes ajudes, a fi de promoure les energies renovables pel territori.

Característiques de la subvenció

Període de vigència: es podran presentar sol·licituds fins al 31 de desembre de 2023.

Pressupost: En un inici es va atorgar 660 milions d’euros per a repartir com subvencions per a plaques solares. Però, davant la bona acollida, s’ha ampliat el pressupost a 1.320 milions d’euros, fins al final del termini de vigència.

subvenciones para placas solares - Eltex

Règim de les ajudes: les ajudes s’atorguen mitjançant concurrència simple, és a dir, s’estudia les sol·licituds en ordre de presentació fins que s’esgoti el pressupost.

Destinataris: per a aquesta subvenció, dirigida a les residències, existeixen quatre perfils que poden sol·licitar-la:

  • Persones físiques que no executin cap activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat.
  • Les persones físiques que realitzin alguna activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat.
  • Comunitats de propietaris sobre propietat horitzontal.
  • Les comunitats d’energies renovables i les comunitats ciutadanes d’energia, sempre que no realitzin cap activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat.

Quantia de les ajudes: l’import de l’ajuda serà la suma de l’Ajuda Base i l’Ajuda Addicional (aquesta varia en cada cas particular). Respecte a l’ajuda base, l’incentiu que correspon a les llars es resumeix en:

  • Instal·lació Fotovoltaica d’Autoconsum: 300 – 600 €/kWp
  • Incorporació d’Emmagatzematge d’Autoconsum: 140 – 490 €/kWh
subvención - Eltex
Ajudes addicionals per repte demogràfic:

d’altra banda, s’estan oferint aquestes ajudes a propietaris que viuen en municipis de fins a 5.000 habitants i en municipis no urbans de fins a 20.000 habitants (en els quals totes les seves entitats singulars de població siguin de fins a 5.000 habitants). La quantia addicional a la subvenció és de 50€/KwP.

Bonificació IBI

A part de les subvencions per a plaques solars atorgades per l’IDAE, hi ha un llistat de municipis catalans que han aprovat un sistema de bonificacions en l’Impost de Béns immobles (IBI) per a aquells habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques.

Per a més informació, visita la nostra pàgina de subvencions.

Altres notícies d'interès...