
Quant puc estalviar amb plaques solars en la meva llar?
Un dels beneficis clau de l’energia solar és l’estalvi en la factura de la llum. Descobreix quant pots estalviar amb plaques solars en la teva llar i fa el salt a l’autoconsum.
Tràmits i gestions per aconseguir les subvencions
Autora: Patricia Pérez
Data de publicació: 08/02/2023
Les institucions segueixen atorgant subvencions per a plaques solars aquest 2023. Amb l’objectiu d’augmentar la producció d’energia solar, s’ha ampliat el pressupost.
Per això, ara és un dels millors moments per a realitzar una instal·lació fotovoltaica. En aquest article t’expliquem quines són les ajudes i subvencions que estan disponibles, qui pot accedir a elles i com.
L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) compta amb un sistema de finançament i ajudes per a projectes que, d’una manera o una altra, es relacionen amb el sector de l’energia.
Les subvencions per a plaques solars i emmagatzematge en residències, estan regulades pel Reial decret 477/2021, que permet a les comunitats autònomes concedir aquestes ajudes, a fi de promoure les energies renovables pel territori.
Període de vigència: es podran presentar sol·licituds fins al 31 de desembre de 2023.
Pressupost: En un inici es va atorgar 660 milions d’euros per a repartir com subvencions per a plaques solares. Però, davant la bona acollida, s’ha ampliat el pressupost a 1.320 milions d’euros, fins al final del termini de vigència.
Règim de les ajudes: les ajudes s’atorguen mitjançant concurrència simple, és a dir, s’estudia les sol·licituds en ordre de presentació fins que s’esgoti el pressupost.
Destinataris: per a aquesta subvenció, dirigida a les residències, existeixen quatre perfils que poden sol·licitar-la:
Quantia de les ajudes: l’import de l’ajuda serà la suma de l’Ajuda Base i l’Ajuda Addicional (aquesta varia en cada cas particular). Respecte a l’ajuda base, l’incentiu que correspon a les llars es resumeix en:
d’altra banda, s’estan oferint aquestes ajudes a propietaris que viuen en municipis de fins a 5.000 habitants i en municipis no urbans de fins a 20.000 habitants (en els quals totes les seves entitats singulars de població siguin de fins a 5.000 habitants). La quantia addicional a la subvenció és de 50€/KwP.
A part de les subvencions per a plaques solars atorgades per l’IDAE, hi ha un llistat de municipis catalans que han aprovat un sistema de bonificacions en l’Impost de Béns immobles (IBI) per a aquells habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques.
Per a més informació, visita la nostra pàgina de subvencions.
Un dels beneficis clau de l’energia solar és l’estalvi en la factura de la llum. Descobreix quant pots estalviar amb plaques solars en la teva llar i fa el salt a l’autoconsum.
La rendibilitat de les plaques solars és alta gràcies a l’estalvi, a la forta disminució dels preus d’instal·lació i les subvencions. Descobreix com calcular-la.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!