Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Subvencions per a plaques
solars 2023

Tràmits i gestions per aconseguir les subvencions

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 08/02/2023

Les institucions segueixen atorgant subvencions per a plaques solars aquest 2023. Amb l’objectiu d’augmentar la producció d’energia solar, s’ha ampliat el pressupost.

Per això, ara és un dels millors moments per a realitzar una instal·lació fotovoltaica. En aquest article t’expliquem quines són les ajudes i subvencions que estan disponibles, qui pot accedir a elles i com.

Subvencions Plaques Solars: IDAE

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) compta amb un sistema de finançament i ajudes per a projectes que, d’una manera o una altra, es relacionen amb el sector de l’energia.

Les subvencions per a plaques solars i emmagatzematge en residències, estan regulades pel Reial decret 477/2021, que permet a les comunitats autònomes concedir aquestes ajudes, a fi de promoure les energies renovables pel territori.

Característiques de la subvenció

Període de vigència: es podran presentar sol·licituds fins al 31 de desembre de 2023.

Pressupost: En un inici es va atorgar 660 milions d’euros per a repartir com subvencions per a plaques solares. Però, davant la bona acollida, s’ha ampliat el pressupost a 1.320 milions d’euros, fins al final del termini de vigència.

subvenciones para placas solares - Eltex

Règim de les ajudes: les ajudes s’atorguen mitjançant concurrència simple, és a dir, s’estudia les sol·licituds en ordre de presentació fins que s’esgoti el pressupost.

Destinataris: per a aquesta subvenció, dirigida a les residències, existeixen quatre perfils que poden sol·licitar-la:

  • Persones físiques que no executin cap activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat.
  • Les persones físiques que realitzin alguna activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat.
  • Comunitats de propietaris sobre propietat horitzontal.
  • Les comunitats d’energies renovables i les comunitats ciutadanes d’energia, sempre que no realitzin cap activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat.

Quantia de les ajudes: l’import de l’ajuda serà la suma de l’Ajuda Base i l’Ajuda Addicional (aquesta varia en cada cas particular). Respecte a l’ajuda base, l’incentiu que correspon a les llars es resumeix en:

  • Instal·lació Fotovoltaica d’Autoconsum: 300 – 600 €/kWp
  • Incorporació d’Emmagatzematge d’Autoconsum: 140 – 490 €/kWh
subvención - Eltex
Ajudes addicionals per repte demogràfic:

d’altra banda, s’estan oferint aquestes ajudes a propietaris que viuen en municipis de fins a 5.000 habitants i en municipis no urbans de fins a 20.000 habitants (en els quals totes les seves entitats singulars de població siguin de fins a 5.000 habitants). La quantia addicional a la subvenció és de 50€/KwP.

Bonificació IBI

A part de les subvencions per a plaques solars atorgades per l’IDAE, hi ha un llistat de municipis catalans que han aprovat un sistema de bonificacions en l’Impost de Béns immobles (IBI) per a aquells habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques.

Per a més informació, visita la nostra pàgina de subvencions.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualmente, una gran cantidad de personas dudan del correcto funcionamiento de las placas solares durante temporadas frías, generando en estas dudas a la hora de apostar por la energía solar. Seguidamente, hemos narrado en detalle el funcionamiento de las placas solares en invierno con el fin de romper con esas dudas establecidas.

Llegir més »

Guia de subvencions europees per a l’autoconsum 2023

El 31 de desembre del 2023 finalitza el termini per a obtenir les subvencions de la Unió Europea del pla Next Generation European Union. A continuació, et proporcionem tota la informació necessària sobre aquestes subvencions perquè puguis aprofitar aquesta oportunitat abans que es compleixi la data límit.

Llegir més »