Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Els beneficis econòmics de l’energia solar en la indústria

L'energia més atractiva i rendible per a empreses

beneficios economicos de la energia solar

L’energia solar ha experimentat un augment significatiu en popularitat en els últims anys a causa de la seva capacitat per a produir energia neta i sostenible. Aquesta energia renovable és especialment atractiva per a la indústria, ja que pot oferir molts beneficis econòmics significatius. En aquest article, explorarem alguns dels beneficis econòmics de l’energia solar en la indústria.

Reducció dels costos d'energia

Un dels beneficis més evidents de l’energia solar en la indústria és la reducció dels costos d’energia. La instal·lació de panells solars en una fàbrica pot reduir dràsticament la dependència de l’empresa de l’energia elèctrica de la xarxa, la qual cosa es tradueix en una disminució en els costos d’energia a llarg termini. L’energia solar és especialment atractiva per a les empreses que operen en àrees amb alts costos d’energia elèctrica, com a zones remotes o regions on l’electricitat és més costosa.

A més, l’energia solar també pot ajudar a les empreses a controlar els costos d’energia a llarg termini. A diferència de l’energia elèctrica de la xarxa, que pot fluctuar a causa de factors com l’oferta i la demanda, l’energia solar té un cost predictible i estable a llarg termini. Les empreses poden fer plans a llarg termini per als seus pressupostos d’energia, la qual cosa els permet planificar amb major eficàcia.

Generació d'ingressos a través de la venda d'energia excedent

Un altre benefici econòmic dels panells solars és la capacitat de generar ingressos a través de la venda d’energia excedent. Si una empresa produeix més energia solar de la que necessita, pot vendre l’excedent d’energia a la xarxa elèctrica i generar ingressos addicionals. En alguns casos, fins i tot, pot generar suficients ingressos per a cobrir els costos d’instal·lació dels panells solars.

Reducció dels costos de manteniment

La reducció dels costos de manteniment és un altre gran benefici. A diferència d’altres tipus de sistemes d’energia, com els generadors dièsel, els panells solars tenen una vida útil més llarga, uns 35 anys de mitjana, i requereixen menys manteniment. Les empreses poden estalviar diners en costos de manteniment a llarg termini en optar per l’energia solar en lloc d’altres sistemes d’energia.

Accés a un programa d'incentius econòmics

El govern ofereix diversos incentius econòmics per a les empreses que adopten l’energia solar, a través d’un programa de subvencions. Dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, empreses, pimes i autònoms tenen la possibilitat de rebre una subvenció per a la instal·lació d’un sistema fotovoltaic. Hi ha 3 tipus de programes al qual es poden acollir:

  • Programa d’incentius 1: subvencionar la instal·lació de plaques solars per a autoconsum en el sector serveis, amb emmagatzematge o sense.
  • Programa d’incentius 2: subvencionar la instal·lació de panells solars per a autoconsum, en altres sectors productius, amb emmagatzematge o sense.
  • Programa d’incentius 3: subvencionar la instal·lació de bateries solars en el sector serveis i altres sectors productius.

Aquests incentius poden ajudar a reduir els costos d’instal·lació dels panells solars, la qual cosa fa de l’energia solar una opció encara més atractiva per a les empreses. Estan dissenyats específicament per a ajudar les empreses a finançar la transició a l’energia solar.

energia solar en la industria

Grans beneficis econòmics de l'energia solar

En resum, l’energia solar ofereix una sèrie de beneficis econòmics significatius per a la indústria. Des de la reducció dels costos d’energia i manteniment fins a la generació d’ingressos addicionals. Hi ha moltes raons per les quals les empreses poden considerar la transició a l’energia solar. A més, amb el suport del govern i una major consciència pública sobre la importància de la sostenibilitat, l’energia solar continuarà sent una opció atractiva i rendible per a les empreses en el futur.