Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Descobreix com les plaques solars continuen sent una font d'energia eficient fins i tot en els mesos hivernals. Aclarim mites i proporcionem dades sòlides sobre el seu rendiment, desafiant les suposicions comunes.

Es tracta d’un tema que encara genera incertesa en un gran nombre de persones, especialment aquelles que estan considerant la transició a l’energia solar tèrmica. La resposta pot tenir matisos, però és clara. Sí, els panells solars també operen durant l’hivern, malgrat la falta de llum solar directa.

Encara que és lògic pensar que els dies assolellats són els més propicis per als panells solars, no són necessaris per a continuar obtenint un rendiment satisfactori. De fet, no és ideal quan el sol persisteix durant diversos dies a altes temperatures incidint directament en la instal·lació. Això no millora les prestacions, ja que aquests sistemes estan dissenyats i adaptats per a fer front a les variacions climàtiques.

Les plaques solars es carreguen amb absència de sol directe?

Absolutament! Fins i tot quan el sol no incideix directament en els teus panells solars, aquests continuen acumulant energia sense inconvenients. De fet, tenen la capacitat de fer-ho mitjançant qualsevol font de llum, fins i tot l’artificial. La seva operativitat es fonamenta a atreure variades longituds d’ona, incloent aquelles que aconsegueixen penetrar les capes nuvoloses. Per tant, en una jornada típica d’hivern amb cel cobert, el teu sistema solar seguirà en funcionament, generant energia de manera constant.

Funcionament dels Panells Solars en Temporada Hivernal

Llavors, com es comporten els panells solars durant l’hivern? La seva eficiència és lleugerament inferior en comparació amb la temporada estival, això és segur. No obstant això, continuen operant i generant una quantitat d’energia destacada, prou per a reduir significativament les teves factures d’electricitat. Això et permet reservar recursos per a altres reformes essencials en la teva llar i continuar contribuint a la causa d’un entorn més net.

Una altra inquietud comuna entorn de l’ús de panells solars a l’hivern està relacionada amb la pluja. Sorprenentment, pots continuar aprofitant-se. En primer lloc, són completament segurs sota la pluja, gràcies a la seva construcció amb tecnologia que els fa totalment hermètics. Això s’aconsegueix mitjançant una robusta armadura i vidre temperat, la qual cosa els fa resistents fins i tot a la neu.

Com esmentem inicialment, les variacions climàtiques resulten ser beneficioses per a l’acompliment dels panells solars, fins i tot més que en dies assolellats. Per tant, durant un dia hivernal ennuvolat, el teu sistema continuarà generant energia, amb una reducció màxima del 25% en comparació amb altres estacions de l’any.

Operen els sistemes solars en entorns freds?

Sense cap dubte. Fins i tot quan les temperatures descendeixen per sota dels 0 °C. La clau per a comprendre aquesta afirmació radica a reconèixer que l’aportació energètica a les plaques no prové de la calor, sinó de la llum. Malgrat això, aquesta interrogant sorgeix amb freqüència, atès que solem associar els panells solars amb llocs caracteritzats per un clima assolellat i agradable. No obstant això, és essencial considerar que fenòmens climàtics com la neu o la calamarsa poden cobrir parcial o totalment la superfície de les plaques. Per tant, resulta crucial garantir que aquestes romanguin visibles en la mesura que sigui possible per a continuar absorbint energia.

Quin és l'impacte de la pluja o la neu en els panells solars?

En el cas de la pluja, no presenta inconvenients. Les cèl·lules solars poden captar igualment la llum indirecta o difusa, comuna en dies plujosos.

Els panells solars tenen la capacitat d’absorbir eficientment l’energia lumínica. No obstant això, és essencial revisar l’acumulació de neu en els panells. En qualsevol cas, sempre existeix la possibilitat d’ajustar lleugerament la inclinació dels panells solars per a augmentar el pendent, facilitant així el lliscament de la neu.

Si observes una acumulació excessiva de neu que bloqueja els teus panells solars i aquests queden obstruïts o ja ho estan, intenta retirar la neu manualment. En situacions on això no sigui possible, es recomana contactar a un professional especialitzat en la matèria.

Com es duu a terme la cura dels panells solars durant l'hivern?

La rutina de manteniment de les plaques solars en aquesta temporada és essencialment la mateixa que durant la resta de l’any. Encara que és veritat que les diferents condicions meteorològiques poden tenir un lleuger impacte en l’estructura, és crucial mantenir-les en òptimes condicions. En general, realitzar una neteja del sistema fotovoltaic unes tres o quatre vegades a l’any sol ser suficient, proporcionant a més l’oportunitat de verificar si hi ha components que presenten algun tipus de deterioració.