Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Preguntes freqüents (FAQ)

PLAQUES SOLARS

Els raigs del sol sobre les cèl·lules fotovoltaiques que conformen una placa solar produeixen un intercanvi d’electrons entre les diferents capes de les cèl·lules fotovoltaiques. Aquest moviment és el que genera corrent continu, la qual s’ha de convertir en alterna per a ser utilitzada en les llars. Per a aprofundir sobre aquest tema, et deixem el següent article: Com funcionen les plaques solars una vegada instal·lades?

En cas que no comptis amb una bateria solar, l’energia no consumida s’envia a la xarxa elèctrica convencional. Per això, cada mes es rep un descompte en la factura de la llum en funció de la quantitat i el preu pactat amb la comercialitzadora.

La resposta és sí. Les plaques solars actuals no necessiten radiació directa per a produir energia, funcionen perfectament amb radiació difusa, és a dir, quan hi ha núvols o mal temps.

La vida útil de les plaques solars amb les quals treballem és superior a 30 anys. Eltex ofereix una garantia triple de 35 anys en les seves plaques solares.

Sí, els nostres experts avaluen el teu consum per a saber quina és la grandària de la instal·lació que necessites per a proveir un carregador de cotxe elèctric. Si vols demanar assessorament fes clic aquí.

BATERIES SOLARS

Les bateries solars són un sistema d’emmagatzematge basat en el Liti que permet emmagatzemar l’energia que no consumeixi el teu habitatge, permetent utilitzar-la, per exemple, a la nit, quan els panells solars no produeixen. Descobreix més informació en aquest article sobre Tot el que has de saber sobre les bateries solars.

La quantitat de bateries depenen dels hàbits de consum que tinguis. L’objectiu de les bateries solars és evitar el consum directe de la xarxa, per això els nostres experts us assessoraran a través d’un estudi personalitzat gratuït per maximitzar-ne l’estalvi.

En Eltex utilitzem exclusivament la marca SAJ d’inversors, que permet de manera molt versàtil la instal·lació de bateries a posteriori. En el cas del model R5 s’ofereix la tecnologia Retrofit i pel model H1 i H2 el ventall d’opcions és més ampli.

No, nosaltres realitzem exclusivament instal·lacions d’autoconsum connectades a la xarxa. Per a dur a terme una desconnexió total de la xarxa seria necessària una instal·lació aïllada, la qual és molt més costosa.

Des d’Eltex oferim un sistema amb commutador que permet hores d’autonomia si es produeix un tall elèctric, podent proveir a uns certs equips de l’habitatge (nevera, congelador, televisió) amb l’electricitat subministrada per la bateria.

ESTALVI

Una vegada instal·lades les plaques solars, l’estalvi màxim que pot aconseguir és d’un 80% – 85% en la seva factura actual de la llum, podent minimitzar la despesa d’energia del seu habitatge a 0 €. Calcula el teu estalvi en un sol clic.

El nostre equip d’assessors avaluarà el seu cas a través d’un estudi personalitzat i gratuït per a explicar-li de manera detallada quina és la instal·lació que necessita. Amb l’eina que oferim de seguiment i monitorització, eSAJ, serà possible conèixer quina és la rendibilitat energètica de la teva instal·lació.

Sí, es disposa d’ajudes econòmiques per a l’energia solar. Existeixen municipis per tota Catalunya que ofereixen bonificacions en l’IBI per la instal·lació de plaques solars, sent el màxim import d’un 50% durant 10 anys.

A més, amb el RD477/2021 es van establir les subvencions provinents de fons europeus per a incentivar la instal·lació d’energies renovables. Aquestes ajudes poden suposar un 30% del preu final de la instal·lació i un 50% del cost de les bateries.

Obté tota la informació que necessites a la nostra pàgina Ajuts i Subvencions per a autoconsum.

Sí, oferim finançament total o parcial de tota la instal·lació.

Actualment, disposem de línia de crèdit amb BBVA.

Significa que la inversió realitzada per a la instal·lació fotovoltaica en el seu habitatge no suposarà un desemborsament econòmic inicial elevat, sinó que les quotes mensuals a pagar poden ser, fins i tot, inferiors a l’estalvi que tindrà en el seu habitatge.

NORMATIVA

Des d’Eltex oferim el servei complet, per la qual cosa únicament amb una factura de la llum, un rebut de l’IBI i el DNI és suficient perquè nosaltres ens ocupem de tots els tràmits enfront dels organismes públics. A l’article 5 permisos necessaris per instal·lar plaques solars a casa, trobaràs més informació sobre les tramitacions.

Actualment, no hi ha cap impost a l’autoconsum energètic. El famós impost al sol va ser eliminat fa uns anys.

El Departament d’Enginyeria i d’Administració d’Eltex s’ocuparà de tots els tràmits per vostè. No serà necessari que hagi de gestionar cap tràmit amb organismes públics, nosaltres ens encarreguem de tot.

La compensació d’excedents és el mecanisme de remuneració que ofereixen les comercialitzadores per a l’energia sobrant d’autoconsum. Aquesta remuneració pot oscil·lar entre els 5 *cent/kWh fins als 18 *cent/kWh. Des d’Eltex ens ocupem de preparar tota la documentació perquè faci el canvi a la tarifa solar i t’assessorem amb la millor tarifa per a la teva família. A més, col·laborem amb diferents comercialitzadores.

INSTAL·LACIÓ

En cas de viure en un edifici, es requereix l’acceptació de 3/5 parts dels veïns en junta veïnal per a permetre la instal·lació de plaques solars en la porció de teulada que et correspongui. En cas d’autoconsum compartit es requereix també l’acceptació de 3/5 parts, però la superfície utilitzada per a la instal·lació serà major.

Des d’Eltex oferim als nostres clients la possibilitat d’ampliar la instal·lació de plaques solars amb un cost reduït. A més, el canvi de grandària d’inversor és gratuït.

Per a realitzar una instal·lació de plaques solars, sol·licitem al client una disponibilitat d’1 a 3 dies. No obstant això, la instal·lació la portem a cap en 1 dia. En cas de ser una instal·lació molt gran, s’allargaria fins a 2 dies.

No, els panells de les nostres plaques tenen una pel·lícula lliscant en el seu cristall temperat que permet la seva autorentada amb la pluja. Motiu pel qual no cal fer cap mena de manteniment.

Els dos aspectes que has de contemplar de la teva teulada és la inclinació i orientació. Les teulades ideals tenen una orientació sud i una inclinació de 15° a 25°. Tanmateix, això no implica que altres teulades no siguin útils. Per això, elsnostres experts l’assessoren amb el potencial de la seva teulada.. A més, pots conèixer l’estalvi de la teva llar en aquest A més, pots conèixer l’estalvi de la teva llar en aquest.

Sí. Eltex t’ofereix un monitoratge remot de la instal·lació amb l’aplicació eSAJ, que permet un seguiment precís del consum, la producció, els excedents i l’energia autoconsumida.

Continues tenint dubtes?

No et preocupis, nosaltres t’ajudem