Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

5 permisos necessaris per instal·lar plaques solars a casa

El món de l’autoconsum energètic és molt atractiu i ja són moltes les famílies que compten amb una instal·lació de plaques solars en les seves llars. Una opció sostenible que permet estalvi a final de mes i més independència energètica. Però, quins són els tràmits que s’han de realitzar?

En aquest article, t’explicaremels 5 permisos necessaris per a instal·lar plaques solars en un projecte residencial. Volem destacar que els permisos poden variar segons la comunitat autònoma on et trobis.

Disseny del sistema de la instal·lació

En aquest primer punt, el client rep unaproposta d’instal·lació fotovoltaica per part de l’empresa instal·ladora. Aquest document únicament es comparteix entre aquestes parts, i en ell es presenta diferents dades interessants de les característiques de la futura instal·lació, com la producció total generada per les plaques i l’estalvi que implicarà cada mes. El disseny permet a totes dues parts arribar a un acord i fer viable el projecte.

Memòria tècnica del sistema fotovoltaic

L’empresa instal·ladora efectua una memòria del sistema fotovoltaic, en la qual plasma el disseny del muntatge a realitzar. Aquest document és molt més extens i detallat que el disseny del sistema de la instal·lació, ja que es descriu amb precisió tots els aspectes i característiques de la instal·lació d’autoconsum.. La memòria es lliura a l’ajuntament corresponent amb l’objectiu d’informar detalladament de la futura obra.

Llicència d'obra

És un dels permisos necessaris per a instal·lar plaques solars. Normalment, la llicència d’obres es tramita a l’ajuntament corresponent, ja que aquesta normativa està subjecta a cada localitat.

Adjunt al permís d’obra, s’executarà el pagament de l’Impost de construcció i obres (ICIO). Més endavant, s’haurà de sol·licitar i procedir al pagament de l’impost sobre béns immobles ((IBI).). No obstant això, depenent del municipi on et trobis, podràs beneficiarte de ayudas y subvenciones.

Certificat de fi d'obra

Una vegada finalitzada la instal·lació, l’empresa instal·ladora i el tècnic competent, efectua el certificat de fi d’obra. Aquest document justificarà que la instal·lació efectuada compleix amb tots els requisits descrits en la llicència d’obra.. El certificat és obligatori per a tot projecte fotovoltaic i, una vegada realitzat, s’envia a l’ajuntament.

Compensació d'excedents

Aquesta tramitació és una de les més importants de tot el procés, i la que fa que la teva instal·lació sigui rendible. Els consumidors que tramiten aquesta modalitat poden abocar els excedents generats per les seves plaques solars a la xarxa convencional, i així reduir la seva factura de la llum.

Per a beneficiar-se d’aquesta possibilitat, una vegada es realitzi l’obra, s’ha d’elaborar un contracte amb la companyia elèctrica, conegut com a Tarifa Solar, on es fixa el preu i el repartiment de l’excedent.

Per què instal·lar plaques solars?

Després de llegir l’article, el més probable és que hagis pensat que són molts els permisos necessaris per a instal·lar plaques solars. Des d’ Eltex som conscients d’aquesta realitat, per aixòens encarreguem de cadascuna de les gestions necessàries per a la instal·lació, informant-te en tot moment dels avanços.

D’altra banda, el futur s’encamina a un sistema completament sostenible i renovable, on les instal·lacions d’autoconsum seran imprescindibles. A més, una vegada les plaques solars estiguin instal·lades, veuràs reduït la factura de la llum mensualment i seràs més independent amb el consum de la teva llar.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »