Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Pujada de l’IVA a la factura de la llum

El Govern espanyol va reduir temporalment l'IVA de l'electricitat del 21% al 10% el 2021 per alleujar la pressió financera de les famílies per l'augment dels preus. Tot i que els preus del mercat han baixat recentment, l'IVA ha tornat a la taxa original del 21%

El retorn al 21% d’IVA podria semblar descoratjador, però hi ha bones notícies per a aquells que han invertit en solucions d’energia renovable, com ara els mòduls fotovoltaics. Gràcies a aquestes instal·lacions, l’impacte en la despesa mensual podria ser molt menor del que s’esperava i continuar el gaudi d’estalvis significatius.

Raons darrere l'augment de l'IVA

El criteri per a l’aplicació de l’IVA a l’electricitat depèn directament del preu del mercat majorista d’electricitat. Específicament, l’IVA es manté al 10% si el preu supera els 45€ per MWh. Si el preu cau per sota aquest llindar, l’IVA aplicat puja al 21% original, com és el cas actual.

Avaluació de l'impacte, afecta la pujada de l'IVA?

La pujada afectarà principalment aquells amb un consum inferior a 10 KWh. Els consumidors amb un consum més gran ja estaven subjectes al 21% d’IVA. Independentment de si la vostra tarifa és de mercat lliure o regulat, aquest augment de l’IVA es reflectirà a la vostra factura.

Com minimitzar el cost a la factura de llum?

  • Trieu la Tarifa Correcta: Optar per una tarifa que s’ajusti al consum pot resultar en estalvis significatius. Actualment, hi trobem ofertes amb un preu fix de 0’11€ KWh.
  • Gestioni el seu consum d’energia: Sigui conscient del seu ús energètic, mantenint un control sobre els dispositius connectats i la temperatura de casa seva.
  • Inversió en Autoconsum: La instal·lació de panells solars no només redueix la factura d’electricitat, sinó que també el protegeix contra futures pujades d’impostos, promovent un consum menor a 10KWh.

Conclusions

Mentre l’augment de l’IVA presenta desafiaments, també ofereix una oportunitat per reconsiderar les nostres opcions energètiques. Optar per alternatives més sostenibles pot portar a un futur on siguem més eficients energèticament, beneficiant tant les nostres finances com el planeta.