Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Smart Homes, una aposta segura per al futur de la llar

Estàs pensant a comprar-te una casa o fer reformes? Llavors, et recomanem que continuïs llegint per a descobrir les smart homes, la nova forma de construcció d’habitatges que han arribat per a quedar-se. Aquestes cases intel·ligents fan possible la gestió i control de la llar, de manera remota i immediata, i el més important, ajuda a reduir el consum energètic, fent-lo eficient i sostenible.

Què són les Smart Homes?

Com indica el seu nom, les smart homes són llars intel·ligents que brinden als propietaris màxima eficiència, confort i seguretat gràcies als seus sistemes domòtics integrats.

Aquest tipus d’habitatges, compten amb dispositius que es poden comunicar entre si i ser controlats de manera remota pel mòbil, ordinador o tauleta, i permeten automatitzar funcions per a fer més còmoda la rutina.

Aquest fet permet convertir la teva llar en un espai totalment digital, amb el principal objectiu de contribuir a la conservació dels recursos limitats, gràcies al control que realitza en el consum energètic de l’habitatge. Aquests dispositius amb els sistemes de monitoratge són capaços de reduir la despesa innecessària d’il·luminació, climatització i consum d’aigua.

Smart homes - Eltex
Funcions principals de les Smart Homes

Podem dir que les smart homes tenen moltes funcions que ajuden a la gestió de la llar, facilitant així la rutina als propietaris. No obstant això, hi ha dues funcions que destaquen per sobre de les altres, i aquestes són la centralització de l’energia i l’entreteniment.

  • Centralització de l’energia: les cases domòtiques permeten optimitzar l’ecosistema a través de la seva infraestructura tecnològica, fent possible automatitzar el control de l’energia. Aquest aspecte ajuda a fer un ús sostenible dels recursos, permetent, al seu torn, un estalvi considerable en les factures. Si, a més, la casa compta amb una instal·lació de plaques solars, faràs que el teu consum elèctric sigui totalment ecològic, reduint dràsticament l’emissió de CO₂. 
  • Entreteniment: aquests habitatges, gràcies a la connexió amb Internet i sistemes de reconeixement de veu, tenen una infinitat d’aplicacions, dispositius i eines que aporten entreteniment, oci i diversió als propietaris. Des de plataformes multimèdia, música i lector de notícies, entre moltes altres.
Quins avantatges ofereixen els habitatges Smart Homes?

Avui dia, continua existint cert recel cap a les smart homes per la seva connexió constant a dispositius electrònics. Hi ha un desconeixement general de tots els avanços i mètodes de seguretat per a blindar la teva llar de possibles atacs. Per això, en aquest espai volem posar l’accent d’alguns dels avantatges més valorats d’aquestes construccions:

  • Seguretat: les llars domòtiques compten amb un sistema de seguretat molt avançat, que es complementen amb sensors de moviment, càmeres o micròfons, incloent-hi tecnologia més capdavantera com a timbres que informin de potencials perills. A més, de dispositius d’accés de reconeixement, com a petjades o targetes. Aquest tipus de tecnologia és una de la més demandada per part del client quan aposta per la domòtica.
  • Eficiència energètica: tenint en compte els aspectes destacats en els apartats superiors, un altre gran avantatge és el control i gestió del consum energètic de la llar, reduint i permetent crear uns hàbits de consum més sostenibles i econòmics.
Smart homes - Eltex
  • Comoditat: el principal motiu pel qual les persones s’animen a comprar cases intel·ligents és la comoditat i facilitat que aquestes brinden. Gràcies al control remot dels equips tecnològics, els usuaris poden gestionar la seva llar en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.
  • Facilita l’accessibilitat: la tecnologia adaptada a la llar fa possible que, aquelles persones amb dificultat de moviment puguin ser més independents i gestionar el seu propi espai. Fa possible que tasques que requereixen esforç físic, es facin de manera automàtica.
  • Incrementa el valor de l’immoble: el valor de les smart homes se situa molt per sobre d’altres construccions convencionals, ja que compten amb els sistemes més avançats del sector. Aquests fan d’aquests habitatges, espais íntegrament digitals i eficients. D’altra banda, totes elles disposen de certificacions energètiques superiors perquè han estat dissenyades basant-se en la sostenibilitat i estalvi energètic.
El futur dels habitatges

ue no t’enganyin amb el concepte futur, ja que les smart homes estan ja en el present. Cada vegada més, les cases intel·ligents estan sent l’opció preferida dels compradors per la gran quantitat d’avantatges que aquestes aporten.

 

A més, no es necessita construir una casa des de 0 perquè sigui domòtica, pots aconseguir-la a través d’una reforma. Aquest fet anima, encara més, a les persones a fer el pas cap a la “Internet de les coses”, i cada dia són més les llars interconnectades.


L’avanç cap a les llars intel·ligents es produeix amb gran rapidesa, i això és així perquè els països volen apostar per les famoses ciutats intel·ligents, amb el principal motiu de lluitar contra la pobresa energètica i fer un ús eficient. Per exemple, a Espanya, des del 2020 hi ha una normativa que obliga a totes les construccions d’obra nova que compleixin amb l’estipulat en l’Edificació de Consum Gairebé Nul de la Unió Europea. És a dir, tota nova construcció ha de ser smart home.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »