Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Guia de subvencions europees per a l’autoconsum 2023

Tota la informació que necessites conèixer sobre les subvencions del pla Next Generation European Union.

Les subvencions destinades a la instal·lació de plaques solars actives per al període 2021-2023 s’originen a través del pla Next Generation European Union i són administrades al nostre país pel IDAE, sota la supervisió del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La gestió d’aquestes ajudes recau en les comunitats autònomes, i al seu torn, els ajuntaments brinden descomptes en l’IBI i ICIO, la qual cosa augmenta la rendibilitat de l’adopció d’energia solar pròpia.

A qui beneficien les subvencions per a la instal·lació de panells solars a Espanya?

Aquestes ajudes per a l’autoconsum energètic abasten una àmplia gamma de destinataris, incloent tant llars i empreses com a entitats governamentals i organitzacions sense ànim de lucre.

Aquests programes d’assistència s’enfoquen a promoure l’adopció de fonts d’energia renovable, com a panells solars i sistemes fotovoltaics, juntament amb la incorporació de dispositius d’emmagatzematge d’energia, com a bateries solars.

El percentatge màxim de suport per a la instal·lació de panells solars varia, arribant fins al 30-40% per a individus i 45-60% per a empreses. Això implica que els costos d’instal·lació poden reduir-se significativament, la qual cosa al seu torn escurça el període de recuperació de la inversió en sistemes d’autoconsum.

Com se sol·liciten les subvencions per a l'autoconsum a Espanya?

Cada comunitat autònoma i ajuntament pot requerir documentació específica en cada cas, encara que segueixen pautes similars a causa de la seva gestió a nivell nacional. Els documents més comuns inclouen:

  1. Documentació personal del sol·licitant.
  2. Formulari de sol·licitud*.
  3. Pressupost detallat de l’empresa, signat per un professional competent o l’empresa instal·ladora.
  4. Factures i comprovants de pagament.

Pots tramitar la sol·licitud (punt 2*) tant en persona com de manera en línia. Des d’ELTEX ens encarreguem de tot el procés de documentació, perquè no hagis de preocupar-te per res. Adaptem el nostre suport segons els requisits legals, ja que en unes certes ocasions, com a exemple, és necessari que el propietari sigui qui presenti la sol·licitud.

Subvencions per a la instal·lació de sistemes d'autoconsum a Catalunya

Catalunya és una de les regions líders en l’adopció d’energia solar per a autoconsum en tota Espanya. Barcelona, a l’avantguarda dels avanços tecnològics i la sostenibilitat ambiental, ha liderat el canvi cap a fonts d’energia més netes gràcies a polítiques de suport i promoció de les energies renovables.

La Generalitat de Catalunya disposa de la major assignació de fons entre totes les Comunitats Autònomes per a impulsar les energies netes, millorar l’eficiència energètica i reduir les emissions de gasos contaminants.

Al juny del 2022 va haver-hi una actualització, es van afegir 114.988.848€ addicionals a causa de la *agotación de la primera partida!

Termini de sol·licitud:

La convocatòria comença el 15 de desembre de 2021 i finalitza el 31 de desembre de 2023.

Import:

229.977.696€

Addicionalment, s’assignen fins a 2.936.717€ per a cobrir possibles costos indirectes relacionats amb les activitats subvencionades. L’import d’aquesta convocatòria és susceptible d’augmentar segons la disponibilitat pressupostària.

Bonificacions en l’IBI i ICIO:

En aquest cas, Barcelona ofereix un descompte del 50% durant els primers 3 anys. Encara que no és l’únic beneficiari, alguns municipis com Badalona, Lleida i Girona ofereixen descomptes encara més generosos.