Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

5 accions per a reduir les emissions de CO₂

No més emissions de CO₂ assegura la continuïtat del planeta

5 accions reducir co2_CAT

El canvi climàtic és un dels majors desafiaments que enfronta actualment la humanitat. L’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle, principalment el diòxid de carboni (CO₂), és una de les principals causes de l’escalfament global. Per a evitar un canvi climàtic desastrós, és necessari reduir les emissions de CO₂. Aquí et presentem cinc accions per a aconseguir-ho.

Reduir l'ús de combustibles fòssils

El petroli, el carbó i el gas natural són les principals fonts d’energia utilitzades a tot el món. No obstant això, aquests combustibles fòssils són responsables d’una gran quantitat d’emissions de CO₂. Per a reduir les emissions de CO₂, és necessari reduir el consum d’aquests combustibles fòssils i fomentar l’ús d’energies renovables, com l’energia solar, eòlica, hidràulica i geotèrmica.

Una manera d’aconseguir això és mitjançant la implementació de polítiques i regulacions que fomentin l’ús d’energies renovables. Els governs poden oferir incentius fiscals i financers per a les empreses que adoptin fonts d’energia renovable, i poden establir objectius d’energia renovable per al país. A més, els consumidors poden fer la seva part reduint el seu consum d’energia i utilitzant fonts d’energia renovable, com panells solars en les seves llars.

Promoure l'eficiència energètica

L’eficiència energètica fa referència a la forma com utilitzem l’energia per a fer les coses. Millorar l’eficiència energètica en edificis, fàbriques i llars pot reduir significativament les emissions de CO₂. L’energia que no s’utilitza, no necessita ser produïda, i, per tant, no emet diòxid de carboni.

Per a millorar l’eficiència energètica, es poden implementar mesures com l’ús d’il·luminació LED, sistemes d’automatització, electrodomèstics eficients, l’aïllament tèrmic i la ventilació adequada. Les empreses i els governs també poden implementar programes d’eficiència energètica per a reduir el consum d’energia i, en conseqüència, les emissions de CO₂.

co2 - eficiencia energetica - Eltex

Fomentar l'agricultura sostenible

L’agricultura és una important font d’emissions de CO₂, principalment a causa de l’ús de fertilitzants i la desforestació. Fomentar l’agricultura sostenible pot reduir significativament les emissions.

L’agricultura sostenible inclou pràctiques com la conservació del sòl, l’agricultura orgànica i la silvicultura. Aquestes pràctiques ajuden a reduir les emissions de CO₂, en mantenir la salut del sòl i els arbres, i en reduir la necessitat de fertilitzants i pesticides químics. Els governs poden fomentar l’agricultura sostenible a través de polítiques i programes de suport, i els consumidors poden fer costat als agricultors sostenibles comprant productes orgànics i locals.

Fomentar la mobilitat sostenible

El transport és una font important d’emissions de CO₂. La majoria dels vehicles funcionen amb combustibles fòssils, cosa que significa que emeten una gran quantitat de gasos efecte d’hivernacle a l’atmosfera. Per a reduir les emissions de CO₂, és necessari fomentar la mobilitat sostenible.

La mobilitat sostenible inclou l’ús de vehicles elèctrics i bicicletes, així com la promoció del transport públic. Els governs poden implementar polítiques i regulacions que fomentin l’ús de vehicles elèctrics i la construcció d’infraestructura per a bicicletes i transport públic. Els consumidors també poden fer la seva part, triant opcions de transport sostenible sempre que sigui possible.

emisiones co2 - transporte sostenible - Eltex

Reduir el desaprofitament d'aliments

El desaprofitament d’aliments és una important font d’emissions de CO₂, ja que els aliments produïts i després malgastats contribueixen al canvi climàtic. A més, la producció d’aliments utilitza recursos naturals, com l’aigua i l’energia, la qual cosa també contribueix a les emissions.

Per a reduir el desaprofitament d’aliments, es poden implementar mesures com l’educació i la conscienciació sobre la importància de reduir el desaprofitament d’aliments, la compra d’aliments en quantitats necessàries i la planificació dels menjars. A més, es poden utilitzar tècniques de conservació d’aliments, com la refrigeració i el congelament, per a prolongar la vida útil dels aliments.