Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

El ‘boom’ del treball en energia solar: dades i previsions

En la dècada vinent, 500.000 ocupacions a Espanya dependran de les renovables

La Agencia Internacional de la Energía (AIE) en el seu informe Energy Technology Perspectives 2023ha posat de manifest que els llocs de treball relacionats amb les energies netes es duplicaran en 2030. Passarem dels 6 milions de llocs actuals a gairebé 14 milions,dels quals, més de la meitat estaran relacionats amb els vehicles elèctrics, l’energia solar fotovoltaica, l’energia eòlica i les bombes de calor.

A més, assenyala l’oportunitat d’un mercat mundial molt rendible relacionat amb les tecnologies d’energies netes. S’estaria parlant d’uns beneficis de 600.000 milions d’euros a l’any per a 2030 .

Més llocs de treball en energia solar

A escala mundial, el sector de les renovables aconsegueix els 12,7 milions d’ocupacions. A Espanya, el subsector de les energies renovables registra un creixement del 43%, un dels quals més ofertes de treball reuneix. Entre maig de 2022 i abril de 2023, les ofertes vinculades al sector energètic han crescut un 55%.

trabajo en energía solar beneficios

Avui dia, les ofertes de muntadors i instal·ladors de plaques d’energia solar ha pujat un 55,48% interanual, seguit de prop per enginyers tècnics, amb un creixement del 51,77% interanual. Unes dades que reflecteixen la falta de professionals en aquest sector, causa principal de la bombolla salarial en la indústria renovable i la gran competència entre empreses.

La fotovoltaica, el sector amb més oportunitats

Espanya generarà unes 350.000 ocupacions directes i una mica més de 118.000 indirectes al llarg d’aquesta dècada, per la qual cosa estaríem parlant que gairebé 500.000 noves ocupacions dependran de les energies renovables. . Aquestes dades han estat calculades segons els plans actuals i projeccions del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Govern español; la Organización Internacional del Trabajo (OIT) i la Comissió Europea; l’Agencia Internacional de Energía Renovable (Irena); l’Asociación de Empresas de Energías Renovables (APPA) i l’Asociación Empresarial Eólica (AEO).

trabajo en energía solar datos

En el cas de la fotovoltaica, serà el sector renovable que més rèdits en ocupació crearà. . Segons APPA, de cada 100 llocs de treball, 68 tindran una durada de 20 anys.

Andalusia i Castella i Lleó se situaran com les comunitats referents en aquest creixement laboral, a causa del seu gran potencial per a la instal·lació d’aquests sistemes energètics. No obstant això, en l’actualitat, el 22% dels llocs oferts en aquesta categoria es troben a Madrid , que avantatja amb claredat a altres localitats.

Un futur brillant per als professionals del sector renovable

S’està dibuixant un panorama laboral molt interessant, on tenir formació i experiència en el sector energètic renovable és una garantia d’ocupació.

L’auge d’aquest sector està deixant empremta com un dels principals motors d’ocupació. Auge que es veu incentivat per l’atracció dels salaris, que oscil·len entre els 35.000 i 100.000 euros anuals.. Sens dubte, unes xifres que està atraient nombrós talent.

En ELTEX estem en constant cerca de professionals i talent perquè s’uneixin al nostre objectiu empresarial. Si tens interès, pots consultar les vacants actuals.