Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU

Els ODS, un full de ruta per a un futur sostenible, més just, i pròsper

Objetivos de Desarrollo Sostenible ODS

El setembre de 2015, líders de tot el món es van unir per a adoptar un ambiciós pla per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots. Aquest pla es va materialitzar en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), en el qual s’estableix metes clares per a ser aconseguides abans del 2030. A continuació, examinarem aquests objectius i la seva importància.

1. Erradicació de la pobresa

Eliminar la pobresa en totes les seves formes i dimensions. Assegurar que totes les persones tinguin accés a recursos bàsics com a aliments, aigua potable, educació i atenció mèdica.

2. Fam zero

Aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, garantint que totes les persones tinguin accés a una alimentació suficient, nutritiva i sostenible.

3. Salut i benestar

Garantir una vida sana i promoure el benestar mundial. Reduir la mortalitat infantil i materna, combatre malalties i millorar l’accés a serveis de salut.

4. Educació de qualitat

Proporcionar una educació inclusiva, equitativa i de qualitat. Eliminar les barreres que impedeixen l’accés a l’educació i fomentar oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida.

5. Igualtat de gènere

Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar a totes les dones i nenes. Eliminar la discriminació i la violència basada en el gènere, i garantir la participació activa de les dones en tots els àmbits de la societat.

6. Aigua neta i sanejament

Assegurar la disponibilitat i la gestió sostenible de l’aigua i el sanejament. Posar fi a l’escassetat d’aigua i millorar la qualitat de l’aigua que s’utilitza.

7. Energia assequible i no contaminant

Assegurar l’accés a una energia assequible, de confiança, sostenible i moderna. Promoure fonts d’energia renovable i reduir la dependència dels combustibles fòssils.

8. Treball decent i creixement econòmic

Promoure un creixement econòmic inclusiu i sostenible, garantint ocupació plena i productiva, així com el treball decent per a tota la humanitat.

9. Indústria, innovació i infraestructures

Fomentar la industrialització sostenible, promoure la innovació tecnològica i millorar la infraestructura per a donar suport al desenvolupament sostenible.

10. Reducció de les desigualtats

Reduir les desigualtats dins i entre els països. Abordar les disparitats econòmiques, socials i polítiques que afecten diferents grups de població.

11. Ciutats i comunitats sostenibles

Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

12. Consum responsable

Garantir patrons de consum i producció sostenibles, promovent una gestió eficient dels recursos naturals i reduint el desaprofitament i la contaminació.

13. Acció pel clima

Prendre mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes. Enfortir la resiliència i la capacitat d’adaptació davant els impactes climàtics.

14. Vida submarina

Conservar i utilitzar sosteniblement els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible.

15. Vida d'ecosistemes terrestres

Protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible i detenir la pèrdua de biodiversitat.

16. Pau, justícia i institucions sòlides

Promoure societats pacífiques, justes i inclusives, enfortint les institucions per a aconseguir un desenvolupament sostenible.

17. Aliances per a aconseguir els objectius

Revitalitzar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible, promovent la col·laboració entre governs, el sector privat, la societat civil i altres actors.

La importància de complir amb els ODS

Aconseguir aquestes metes és fonamental per a construir un futur sostenible, just i pròsper per a tothom. La responsabilitat recau en cadascun de nosaltres, des dels governs fins als ciutadans, per a prendre mesures concretes i urgents que ens encaminin cap a un món millor. Junts, podem fer possible el canvi i deixar un llegat positiu per a les generacions futures.