Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Innovacions en plaques solars, l’últim del mercat

La tecnologia ha fet possibles grans innovacions en les plaques solars

innovaciones en placas solares

Les plaques solars, també conegudes com a panells solars, són un component essencial dels sistemes d’energia solar. Són les encarregades de convertir la llum del sol en energia elèctrica apta per a consumir en llars i negocis. Al llarg dels anys, hi ha hagut nombroses innovacions en les plaques solars que han millorat la seva eficiència, reduït el seu cost i augmentat la seva durabilitat.

Tecnologia all black

Els panells solars all black estan dissenyats amb una aparença totalment negra, la qual cosa els fa més atractius visualment que els panells solars convencionals. En lloc de tenir cel·les solars blaves i marcs platejats, aquests tenen cèl·lules solars negres i marcs negres, la qual cosa els dona un aspecte elegant i sofisticat.

A més de la seva aparença estètica, la tecnologia all black també ofereix avantatges tècnics. Per exemple, poden absorbir més radiació solar que els panells blaus, la qual cosa els fa més eficients en condicions de baixa lluminositat. Això pot ser particularment útil en àrees on el clima és ennuvolat o plujós amb freqüència. Un altre avantatge és que els panells solars tenen una taxa de degradació més baixa que els convencionals. Això significa que perden menys eficiència amb el temps i poden durar més temps abans de necessitar ser reemplaçats.

A ELTEX utilitzem panells solars amb tecnologia all black, juntament amb cèl·lules bifacials.

Cèl·lules solars bifacials

L’ús de tecnologia de cèl·lules solars bifacials també està de moda. Les cèl·lules solars bifacials tenen la capacitat de capturar i convertir la llum solar per ambdues bandes de la cèl·lula solar. Això significa que poden aprofitar la llum solar reflectida pel sòl, els edificis i altres superfícies pròximes per a generar electricitat addicional. Les cèl·lules solars bifacials són més eficients i són ideals per al seu ús en aplicacions en les quals la llum solar directa és limitada.

Tecnologia de capes múltiples

Una altra innovació en plaques solars és l’ús de tecnologia de capes múltiples, que consisteix en diverses capes de materials semiconductors amb diferents bandes d’energia per a maximitzar l’eficiència de la conversió d’energia solar en electricitat.

Aquestes plaques solars són més eficients que les plaques solars convencionals perquè poden capturar i convertir una gamma més àmplia de llum solar en electricitat.

Panells solars amb seguiment solar

De la mateixa manera que els gira-sols es mouen en funció del sol, les plaques solars de seguiment solar estan dissenyades per a seguir el moviment del sol al llarg del dia, la qual cosa els permet capturar més llum solar i generar més electricitat. Aquestes plaques solars són ideals per al seu ús en grans plantes solars, on l’espai no és un problema.

innovaciones placas solares

Futures innovacions en plaques solars

A més de les innovacions en plaques solars esmentades anteriorment, també s’estan desenvolupant altres tecnologies prometedores. Per exemple, els científics estan investigant l’ús de materials orgànics en les plaques solars, que podrien ser més econòmics i sostenibles que els materials utilitzats en les plaques solars convencionals.

També s’estan desenvolupant millores en les tecnologies d’emmagatzematge d’energia solar, com a bateries i sistemes d’emmagatzematge tèrmic, que permeten a les persones utilitzar l’energia solar fins i tot quan no hi ha sol.

En conclusió, les innovacions en plaques solars estan impulsant l’adopció de l’energia solar a tot el món. Amb cada avanç en la tecnologia, les plaques solars es tornen més eficients, duradores i accessibles, la qual cosa les converteix en una font d’energia cada vegada més atractiva i viable. Les innovacions en plaques solars estan ajudant a impulsar la transició global cap a una economia baixa en carboni i un futur més sostenible.