Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

L’Hora del Planeta: què és i quin objectiu té?

Símbol de compromís i lluita contra el canvi climàtic

hora del planeta - Eltex

L’Hora del Planeta és un esdeveniment anual que se celebra a tot el món per a conscienciar sobre el canvi climàtic i la importància de prendre mesures per a protegir el nostre planeta. En aquest article, et comptarem tot el que necessites saber sobre l’Hora del Planeta.

Què és l'Hora del Planeta?

L’Hora del Planeta és un esdeveniment mundial en el qual les persones i les empreses apaguen les seves llums durant una hora com a símbol del seu compromís amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

L’objectiu principal és apagar les llums durant una hora per a demostrar el nostre suport a la necessitat d’un canvi en el món per a millorar la situació climàtica actual.

Aquesta acció se celebra l’últim dissabte de març de cada any des de 2007. Va ser creada per l’organització World Wildlife Fund (WWF) a Sydney, Austràlia, com un acte simbòlic per a conscienciar sobre el canvi climàtic. Enguany, l’acció es realitza el dissabte 25 de març de 20.30 h a 21.30 h en cada zona horària local.

Quin impacte té en el món?

Des de la seva creació, l’Hora del Planeta s’ha convertit en un moviment global que ha involucrat a milions de persones a tot el món. En el seu primer any, l’Hora del Planeta va comptar amb la participació de 2,2 milions de persones a Sydney. A l’any següent, l’Hora del Planeta es va estendre a tothom, i des de llavors, ha crescut any rere any, amb la participació de més de 180 països en 2021.

hora planeta - Eltex
Autor: Philippe Wojazer

És tal la seva importància, que són molts monuments al voltant del món que s’uneixen a la iniciativa i apaguen les seves llums, quedant-se completament a les fosques. És el cas de la Torre Eiffel, que va apagar les seves llums durant els 60 minuts establerts l’any passat.

Quin és el missatge final d'aquesta acció?

El missatge darrere de l’Hora del Planeta és simple: tots nosaltres podem fer alguna cosa per a ajudar a protegir el medi ambient.. En apagar les llums durant una hora, estem demostrant el nostre compromís amb el planeta i el nostre desig de fer alguna cosa per a protegir-lo.

A més, l’Hora del Planeta també és una oportunitat per a conscienciar sobre el canvi climàtic i per a demanar als nostres líders i governs que prenguin mesures per a combatre’l. És a dir, no sols és una campanya simbòlica, sinó que també té un impacte real en el medi ambient. Cada any, s’estalvien milions de watts d’energia a tot el món durant l’Hora del Planeta, la qual cosa equival a l’energia consumida per milers de llars.

hora del planeta - ciudad noche - Eltex
Autor: Quang Nguyen

Quines altres accions es poden fer?

Si creus que encara pots fer més pel planeta, World Wildlife Fund (WWF), l’organisme encarregat de promoure aquesta iniciativa, ens ha detallat un llistat amb més accions que es poden fer:

  • Apagar tots els llums.
  • Millora els teus coneixements sobre el canvi climàtic.
  • Veure un vídeo educatiu.
  • Recollir escombraries al parc de la teva localitat.
  • Fer neteja en el teu armari i donar la roba que no vulguis a una organització benèfica.
  • Substituir els objectes de la teva casa que no siguin ecològics per alternatives sostenibles.
  • Instal·lar bombetes de baix consum a la teva casa.
  • Ordenar el teu reciclatge.
  • Apostar per l’energia renovable i verda.