Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

5 grans invents ecològics per a una vida sostenible

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 28/07/2022

És difícil fer una llista amb aquells invents ecològics més sorprenents, ja que hi ha una gran varietat i tots ells satisfan una necessitat d’una forma respectuosa amb el medi ambient.

És possible mantenir les nostres comoditats sense que això suposi un risc per al planeta. Els següents invents mostren aquesta capacitat. Descobreix-los!

Torres Warka Water

Gràcies a l’enginy de l’arquitecte Arturo Vittori, zones àrides de l’Àfrica, com Etiòpia, Togo i Camerun, compten amb un sistema 100% ecològic que els permet obtenir aigua.

Warka Water és un invent ecològic que consisteix a transformar l’aigua de la pluja, la boira, la rosada i la humitat en aigua potable. . Com? A partir d’un simple sistema, construït amb bambú i plàstic biodegradable, que captura la humitat i la dirigeix a un tanc de retenció higiènica.

Aquest mètode permet recol·lectar més de 100 litres d’aigua diàriament, la qual cosa és una solució viable per a acabar amb el risc de sequera en el món. Encara que aquest invent porta en funcionament des de 2015, és molt poc conegut i la seva expansió és reduïda.

Warka-Water-1 - Eltex
Tinta de CO₂

En els laboratoris Graviky Labs, a l’Índia, fa anys que converteixen els elements nocius per al planeta i la salut, en productes d’ús diari inofensius. És el cas de les tintes creades a partir del CO₂ dels automòbils.

Gràcies a un dispositiu que es col·loca en els silenciadors dels tubs d’escapament dels cotxes, s’atrapa les partícules de carboni i una vegada es recol·lecta una quantitat suficient, es processa per a convertir-ho en tinta de bolígrafs.

Cada bolígraf conté l’equivalent a 40 minuts d’emissions generades per un cotxe, per la qual cosa la reducció a l’atmosfera és molt elevada.

tinta-co2 - Eltex
Magatzem d'energia renovable

El principal problema de les energies renovables és la dificultat d’emmagatzemar-les. Actualment, trobem en el mercat les bateries solars, que permeten emmagatzemar l’energia que produeixen les plaques solars. No obstant això, és una opció cara i tenen límits d’emmagatzematge.

És per això, que Google està treballant en el projecte Malta, amb l’objectiu d’oferir una alternativa a les bateries. . La seva finalitat és crear un sistema eficient que permeti emmagatzemar a gran escala energia renovable de manera econòmica.

La proposta es basa en un sistema nou on participen sals foses calentes i líquid anticongelant fred. Tots dos elements servirien per a emmagatzemar l’energia, que posteriorment, a través d’un motor, es tornaria a convertir en electricitat.

Formigó ecològic

Sempre s’ha comentat la falta de biodiversitat que hi ha en els ports, i el mal que provoquen per a l’ecosistema marí. Els biòlegs Ido Sella i Shimrit Perkol-Finkel, han volgut donar una solució a aquest problema, creant un disseny innovador que permet funcionalitat i potenciar la vida en les mars.

Les peces es fabriquen amb un material que sorgeix del formigó, alterant els seus components, i el disseny imita la naturalesa per a afavorir que els animals i plantes s’instal·lin en la seva superfície. A més, aquesta característica els converteix en embornals de carboni que absorbeixen CO₂ de manera diària, durant els gairebé 100 anys de vida de la infraestructura.

Aquest formigó ecològic ja s’ha aplicat en ports com els de Màlaga, Vigo o Mallorca, o en el cable submarí entre Lanzarote i Fuerteventura. Amb aquesta invenció, els seus creadors han estat finalistes en el Premi Inventor Europeu 2022.

hormingon-ecologico - Eltex
Borsa de midó de iuca

Un dels problemes més greus del medi ambient és el plàstic, ja que triga anys a descompondre’s i acaba danyant els ecosistemes del voltant del món.

Davant aquesta situació tan alarmant, Kevin Kumala, un jove biòleg balinès, ha llançat al mercat el seu invent ecològic: bosses de midó de iuca. A diferència del plàstic, que triga centenars d’anys a descompondre’s, aquesta bossa biodegradable triga 100 dies.. Sens dubte, una solució viable que posaria fi al greu problema del plàstic.

Els invents ecològics, la solució per al canvi climàtic

Són molts els petits i grans invents ecològics que es desenvolupen en l’actualitat. Tots ells tenen una increïble repercussió en el medi ambient. No obstant això, la majoria d’ells no acaben sent comercialitzats ni tenint l’expansió que deurien.

El món necessita amb urgència un canvi, per la qual cosa qualsevol invent que porti amb si una reducció d’emissions i danys mediambientals és benvingut. Com el cas de les ciutats ecològiques, que afegeixen moltes innovacions per reduir la petjada de carboni.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »