Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Evolució del preu de la llum: una pujada constant

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 02/09/2022

En aquest últim any, estem vivint, globalment, una greu crisi energètica, al costat d’una forta inflació, que provoca alts preus en pràcticament tots els sectors.

Sens dubte, el preu de la llum és i ha estat el protagonista de moltes notícies, ja que constantment se situa en preus històrics i insostenibles per a famílies i empreses.

En aquest article analitzarem l’evolució del preu de la llum per a entendre cap a on ens encaminem.

Agost, la 2a factura més cara de la història

Encara que aquest agost, es va implementar una mesura per a limitar el preu del gas i així, el preu de la llum, els preus aconseguits en la factura de la llum han estat de rècord. Per què? Perquè la mesura només ha afectat el preu majorista, i no a la tarifa PVPC (Preu Voluntari per al Petit Consumidor).

És per això, que aquest mes la factura mitjana d’una llar ha pujat fins als 130 €, un 14% més cara que el mes de juliol, que se situava en 114 €. Un cost que hagués arribat als 151 € si no fos per la limitació en el preu del gas.

Si veiem el marc històric de la factura lumínica, aquest mes d‘agost ha estat la 2a factura més cara de la història, només superada per la factura del mes de març de 2022, que va arribar als 143 €.

Anàlisi del preu de la llum en els últims anys

El febrer de 2021 es va recollir el preu de la llum més baix d’aquests últims anys, amb una mitjana en la factura de 55 €. Des de llavors, la factura de la llum no ha parat d’augmentar mes rere mes, superant en 2022 la barrera dels 100 €.

Sens dubte, els preus en aquest últim any han estat insostenibles per a moltes famílies, tenint factures molt elevades que fan el final de mes un problema per a molts.

A més, si mirem l’històric, estem molt lluny de tornar als preus de 2020, on el mes més car va ser al desembre, amb una mitjana de 60 €.

Mitjana mensual factura de la llum - Eltex
Quines solucions hi ha per a aquesta inflació energètica?

El panorama que es presenta continua sent complicada referent a l’energia. El preu de la llum puja i ho mostren les dades, i és una tendència fixa, ja que la manera de produir energia és insostenible i cada vegada més car.

No obstant això, ja són bastant els organismes i famílies que comencen a apostar per les energies renovables com l’única opció viable per al futur de l’energia. Per exemple, les plaques solars permeten reduir la factura de la llum fins al 70% cada mes, a més de donar rendibilitat a la teva llar i sense ser una amenaça per al medi ambient.

Estem en un punt de reflexió energètica, on encara costa renunciar a l’energia convencional, tot i que impliqui grans inconvenients. Però és qüestió de temps que es produeixi una transició cap a l’energia renovable.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »