Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

TOP 5 ciutats més sostenibles del món 2022

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 06/09/2022

Hi ha un error comú pel que fa a la paraula sostenibilitat, i aquest és relacionar-la implícitament amb el medi ambient i la qualitat de l’entorn natural. No obstant això, considerar sostenible una ciutat, implica que tingui, també, un bon sistema per a tractar els temes socials i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

En aquest article, destacarem el TOP 5 ciutats més sostenibles del món 2022, a través de l’últim informe, Índex de Ciutats Sostenibles, presentat per Arcadis. Quina liderarà la classificació?

Quines característiques tenen les ciutats més sostenibles del món?

Arcadis, per a poder classificar de manera justa i equitativa les ciutats de tot el món, i poder oferir, un any més, un informe de sostenibilitat representatiu a la realitat, han marcat com els pilars claus: el planeta, la ciutadania i els beneficis.

En l’àmbit planeta, es té en compte tots els factors mediambientals, com el consum d’energia o les emissions, on la ciutat té un impacte directe. Es contempla mesures polítiques, plans de gestions, comportament de la ciutadania, entre molts altres aspectes.

Si ens centrem en ciutadania, Arcadis posa el seu focus en l’acompliment social de la ciutat per a oferir la millor qualitat de vida als seus ciutadans. I finalment, però molt important per a acabar de tancar el rànquing, trobem el benefici, en el qual s’avalua l’entorn empresarial i el rendiment econòmic.

#1 Oslo

La capital de Noruega se situa en el primer lloc gràcies al seu pla estratègic per a impulsar la sostenibilitat. Oslo fa molts anys que treballa i inverteix grans esforços per a aconseguir una ciutat sostenible, ecològica i segura, tant per al medi ambient com per als seus ciutadans.


El que destaca, sobretot, és el seu bon sistema de transport públic, que permet una reducció dràstica de l’ús del vehicle individual, al costat de l’ús d’energies renovables. Això implica un control en les emissions d’efecte d’hivernacle molt elevat, fent que la qualitat de l’aire sigui bona.

oslo-ciudad - Eltex
#2 Estocolm

En segona posició, se situa Estocolm, la qual té un interessant sistema empresarial, que permet que les seves finances siguin considerades verdes. Aquesta ciutat escandinava ofereix grans facilitats per a fer negoci i lluita contra la desigualtat salarial. També està molt avançada en tema tecnologia, i per tota la ciutat té connexió wifi gratuïta per als vianants.

A escala ambiental, segueix el mateix patró que Oslo respecte al transport sostenible públic i treballa per a aconseguir una jurisdicció que faci possible la reducció de la contaminació atmosfèrica.

estocolmo-ciudades-mas-sostenibles - Eltex
#3 Tokio

Tokio, juntament amb San Francisco, és l’única ciutat no europea que es troba en el top 10 d’aquest rànquing. En el cas de la capital japonesa, es col·loca en el tercer lloc i es deu a la seva alta prosperitat, que és compatible amb la sostenibilitat de les seves accions.

Té una extensa xarxa que permet una connectivitat excel·lent, al costat d’un bon sistema de transport per tota la ciutat. A més, empresarialment té un model financer verd i ofereix molt bones condicions laborals. Això permet que la ciutat creixi exponencialment, però sense ser un risc ambiental ni social.

tokio-ciudades-mas-sostenibles - Eltex
#4 Copenhague

Encara que referent als beneficis, Copenhaguen se situa molt a baix del rànquing, s’ha guanyat el 4t lloc per la seva gran feina mediambiental i social.. Des de 2012 compleix amb el Pla Climàtic CPH 2025, amb l’objectiu d’aconseguir les 0 emissions de C02 en 2025, sent així la primera capital neutra del món.

Algunes de les mesures o accions més noves que està duent a terme és la reconversió de carbó a biomassa, juntament amb la producció d’energia renovable.

copenhaguen-ciudad - Eltex
#5 Berlín

L’aspecte que destaca per sobre de tot en la capital alemanya és la quantitat de quilòmetres dedicats a zones verdes, que superen els 300 km². També ha acollit el vegetarianisme i els productes de proximitat com a poques ciutats europees han fet, tenint una oferta molt extensa de restaurants amb aquesta filosofia.

D’altra banda, els berlinesos tenen una gran capacitat de reinvenció i innovació, que l’aprofiten per a optimitzar els recursos. A més, davant la crítica situació climàtica, han pres consciència des de fa anys per a transformar la seva ciutat en un entorn verd i sostenible.

berlin-ciudad - Eltex

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »