Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Instal·lació solar fotovoltaica en llars, què tenim en compte?

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 14/09/2022

L’energia solar és una gran aliada per a les famílies, ja que redueix dràsticament les seves elevades despeses en energia. Amb l’actual crisi energètica, els preus de la llum s’han disparat, provocant que les factures mensuals siguin insostenibles. Per això, ara és el millor moment per a instal·lar panells solars a casa.

 

En aquest article compartirem què tenim en compte com a professionals en el sector a l’hora de realitzar una instal·lació solar fotovoltaica. Pel que si estàs pensant a fer el pas cap a l’autoconsum, et convidem a llegir la nostra metodologia i el facis amb nosaltres.

Quanta electricitat consumeix la meva llar? Anàlisi del consum

El primer pas que fem és analitzar les teves factures de llum, per a així conèixer quin està sent el consum d’electricitat de la teva llar. Amb això, sabrem quins mesos el consum es dispara i, molt important, els moments del dia on l’ús de la llum és més elevat.

Amb aquesta informació, ja podem quantificar la quantitat d’energia que necessita la teva llar, per tant, conèixer quantes plaques solars seran necessàries per a proveir la demanda.

Què necessita la meva llar? Avaluació de la instal·lació

Tenint en compte les necessitats de consum de la teva família i les característiques de la llar, fem una avaluació de la instal·lació. En aquest punt, proposem un projecte, en el qual procurem cobrir al màxim el consum que necessites, però minimitzant els excedents.

També avaluem si és necessari una bateria solar, per a acumular els excedents que pugui produir la teva instal·lació solar fotovoltaica. Aquesta possibilitat dependrà de la quantitat de plaques que necessiti la teva llar i els hàbits de consum de la teva família.

La meva teulada és adequada? Aspectes tècnics de la instal·lació

En aquest punt, els nostres enginyers comproven que la instal·lació sigui viable, tenint en compte l’espai, l’orientació, la inclinació i les possibles ombres de la teva teulada. En el nostre article La meva teulada, una font d’estalvi i energia, t’expliquem amb més detall la importància de la teulada perquè la instal·lació sigui, en primer punt, viable, i en segon, rendible.

Si tot és correcte, comencem a treballar en els preparatius de la instal·lació, sent la peça més important l’estructura del suport. Això permet instal·lar panells solars en una teulada.

vista aerea placas solares residencia - Eltex
Quines gestions haig de realitzar? Administració completa

En Eltex ens encarreguem de totes les gestions burocràtiques respecte a la instal·lació, per la qual cosa no has de preocupar-te de res.. Mentre el nostre equip tècnic treballa per a fer realitat la instal·lació d’autoconsum, el nostre equip d’administració s’encarrega de legalitzar tot el procés.

Si desitges més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres i plantejar-nos tots els teus dubtes, estarem encantats de poder ajudar-te!

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualmente, una gran cantidad de personas dudan del correcto funcionamiento de las placas solares durante temporadas frías, generando en estas dudas a la hora de apostar por la energía solar. Seguidamente, hemos narrado en detalle el funcionamiento de las placas solares en invierno con el fin de romper con esas dudas establecidas.

Llegir més »

Guia de subvencions europees per a l’autoconsum 2023

El 31 de desembre del 2023 finalitza el termini per a obtenir les subvencions de la Unió Europea del pla Next Generation European Union. A continuació, et proporcionem tota la informació necessària sobre aquestes subvencions perquè puguis aprofitar aquesta oportunitat abans que es compleixi la data límit.

Llegir més »