Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Què és un inversor solar i quina és la seva funció?

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 09/12/2022

Quan pensem en una instal·lació fotovoltaica només pensem en els panells solars, i té tota la lògica del món perquè són els encarregats d’absorbir la radiació solar per a convertir-la en energia. No obstant això, aquest procés no seria útil per a les llars, si no fos gràcies a l’inversor solar. Però, què és un inversor solar? Quina és la seva funció? En aquest article t’expliquem tot el que necessites saber sobre aquest dispositiu.

Què és un inversor solar?

L’inversor és un element elèctric imprescindible en qualsevol instal·lació solar fotovoltaica. Gràcies a aquest dispositiu, es converteix el corrent continu de les plaques solars a corrent altern.

Quina és la seva funció?

Com s’ha comentat en el paràgraf anterior, l’inversor realitza una funció bàsica, ja que permet que l’energia produïda dels panells fotovoltaics sigui útil per a la llar.

La seva funció és transformar l’energia de les plaques solars, o bé la de les bateries, que prové com a corrent continu, en corrent altern. Gràcies a això, pot ser utilitzada pels electrodomèstics i dispositius electrònics de la residència. De l’altra manera, seria incompatible.

funcionamiento inversor solar - Eltex
On s'instal·la l'inversor?

Depenent del tipus d’inversor, el lloc d’instal·lació pot variar. No obstant això, per a una instal·lació residencial com les que realitza ELTEX, se situa al costat del quadre elèctric i, en el cas que la instal·lació tingui, de les bateries. D’aquesta manera, es redueix la longitud del cable de corrent continu.

Els microinversors: connectats en els panells solars

Dins del món dels inversors, trobem uns dispositius molt interessants: els microinversors. Igual que els inversors, la seva funció és fer el pas de corrent continu a corrent altern, perquè aquesta es pugui utilitzar en les llars.

Llavors, quina és la diferència? En aquest cas, els microinversors es col·loquen en cada panell fotovoltaic, i es connecten entre ells en format paral·lel. Llavors, la transformació d’energia es realitza directament en les plaques solars.

El resultat és exactament el mateix, l’única diferència és el lloc on es transforma aquesta energia. A més, els microinversors són molt més cars que els inversors convencionals.

Si tens bateries, necessites un inversor híbrid

En el cas de voler completar la teva instal·lació amb bateries, per a així treure màxim rendiment a la teva planta fotovoltaica, necessitaràs un inversor híbrid.

Aquest dispositiu té una característica que el fa únic. A diferència d’un inversor convencional, a part de transformar i subministrar corrent altern a la llar, té la capacitat de carregar les bateries. Una acció clau perquè les bateries siguin funcionals.

inversor solar híbrido - Eltex
Inversors SAJ

A ELTEX treballem amb els inversors de la marca SAJ. Actualment, es troba entre les 10 primeres marques mundials d’inversors. És un inversor solar de confiança i d’alta qualitat, i respecte a la relació qualitat-preu és el millor del mercat.

Nosaltres només utilitzem productes que donen veritable rendibilitat. En el cas dels inversors SAJ compten amb el més nou en el sector de la tecnologia i tenen un funcionament molt silenciós.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »