Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Bateries solars de liti, la millor opció per a instal·lacions fotovoltaiques

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 22/06/2022

Quan es van començar a instal·lar plaques solars, eren poques les persones que es plantejaven afegir una bateria solar. No ha estat fins fa uns anys que hi ha hagut un interès per conèixer tots els avantatges de tenir un sistema d’emmagatzematge en la instal·lació fotovoltaica.

Ara, amb un increment en la demanda d’aquest dispositiu, són diferents les opcions que trobem, però en aquest article parlarem de les bateries solars de liti, que a hores d’ara són la millor opció per a la teva instal·lació d’autoconsum.

Què són les bateries solars de liti?

Les bateries solars de liti són dispositius d’emmagatzematge d’electricitat, que estan dissenyades, principalment, per a acumular l’energia produïda per una instal·lació fotovoltaica.

Perquè la seva funció sigui viable, compta amb dues o tres cel·les d’energia i empra la sal de liti com a electròlit. El liti proveeix ions que fan possible la reacció electroquímica que es produeix entre el càtode i ànode, i permet emmagatzemar l’energia.

El seu funcionament és el mateix que altres bateries solars, però el que marca la diferència són els materials que s’utilitzen per a crear elèctrodes i electròlits. Això és el que fa que sigui diferent de les altres.

Quines característiques tenen aquestes bateries?

Com hem esmentat, les bateries solars de liti comparteixen moltes característiques amb les altres bateries. No obstant això, aquestes tenen propietats que les fa úniques.

  • El seu temps de càrrega i descàrrega és més ràpid i eficient que les convencionals.
  • Tenen major densitat energètica, per la qual cosa poden descarregar-se, de manera segura, més profundament.
  • Ocupen un 70% menys d’espai.
  • Són les més lleugeres del mercat.
  • No perden capacitat de càrrega amb el pas dels anys, ja que no tenen efecte memòria.
  • La seva vida útil és superior a les altres bateries, podent arribar als 10 anys.
  • El seu manteniment és pràcticament nul.
  • Poden situar-se a l’interior dels habitatges, si fos necessari, perquè no emeten gasos.
  • Compten amb una tecnologia interna pionera en el mercat.
Per què són les millors per a instal·lacions fotovoltaiques?

Després de llegir totes les característiques, podem afirmar que, actualment, les bateries solars de liti són les millors per a instal·lar en la teva planta d’autoconsum.

Compten amb una tecnologia capdavantera que fa que les seves característiques tècniques siguin excel·lents, i això permet que tingui el millor rendiment del mercat. En Eltex, utilitzem aquest tipus de bateries per a assegurar un producte de qualitat i un funcionament impecable de la instal·lació.

Però, per mala sort, no tot són bones notícies. Com són les bateries més recents i compten amb l’últim en tecnologia d’autoconsum, el seu preu és elevat. No obstant això, la qualitat i els beneficis que s’aconsegueixen amb les bateries solars de liti no es poden aconseguir amb cap altre tipus.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »