Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

La meva teulada, una font d'estalvi i energia

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 16/06/2022

Nosaltres sí que començarem ‘la casa per la teulada’, ja que aquesta part tan important de la casa necessita tota l’atenció possible. No és exagerat si afirmem que la teulada és una font d’estalvi i energia, que permet a les famílies gaudir de molts avantatges. Això és així perquè és on solen situar-se les plaques solars. T’expliquem més!

Què saber sobre la meva teulada?

Abans de realitzar una instal·lació d’autoconsum és important que un expert estudiï la teulada on anirà col·locada. És fonamental perquè són quatre els factors que influeixen de manera directa en l’eficiència d’una instal·lació.

  • Angle d’inclinació: la inclinació depèn de la latitud en la qual estigui situada l’habitatge. Per exemple, en el cas de Catalunya, la inclinació ideal seria de 30°. Tanmateix, moltes llars no tenen aquesta inclinació, però això no significa que no sigui eficient.
  • Ubicació de la llar: les nostres plaques continuen produint encara que el dia estigui ennuvolat, però si la teva llar es troba en una localitat on persisteix el mal temps, la producció serà menor a una altra on hi hagi sol gairebé cada dia de l’any.
  • Orientació del panell: l’orientació és rellevant per a la producció d’energia. Si la teva llar té una orientació on la radiació solar és mínima, llavors pot ser que l’eficiència no sigui l’adequada. Encara que cada llar és un cas particular, la millor orientació acostuma a ser el sud.
tejado-orientacion-1024x683 - Eltex
  • Pols i brutícia: aquest fenomen afecta si hi ha una gran quantitat de pols, brutícia o contaminació, ja que van creant una capa damunt de les cèl·lules fotovoltaiques. No obstant això, si vas procurant una neteja periòdica, no ha de suposar un problema. A més, les nostres plaques solars són de fàcil manteniment, i per això rentar-les amb una mànega és més que suficient.

A Eltex, ens encarreguem de fer un estudi per a conèixer la viabilitat del projecte, ja que el nostre objectiu és fer que les famílies estalviïn i la seva inversió en l’autoconsum sigui rendible.

Tipologies de teulades

Hi ha diferents tipus de teulades i cadascun té les seves característiques, que fan més o menys fàcil la instal·lació de plaques solars. Però, no et preocupis, perquè avui dia es poden instal·lar en una gran quantitat de teulades sense importar el material.

  • Teulades metàl·liques: les costures d’aquestes teulades faciliten la instal·lació. En la majoria, s’utilitzen sistemes de fixació que s’ancoren en les juntes de la teulada, per la qual cosa no és necessari fer forats.
  • Teula d’argila: no existeixen grans dificultats per a instal·lar panells en aquesta mena de teulada, ja que els suports convencionals es poden integrar sense problemes. A més, hi ha suports especialitzats per les teules d’argila.
  • Teulada d’asfalt: és un material que facilita molt el treball dels instal·ladors perquè poden treballar en la teulada sense por de causar danys. A més, els suports de plaques solars es poden usar sense dificultats.
  • Cautxú d’etilè–propilè: aquest tipus de teulada s’empra, sobretot, en edificis comercials perquè solen ser plans. El sistema utilitzat és el sistema de llast, per la qual cosa, de normal, no s’han de fer forats. Motiu pel qual la instal·lació sol ser més barata.
  • Poliolefina termoplàstica i clorur de polivinil: tenen les mateixes característiques que la teulada de cautxú, per la qual cosa les instal·lacions són fàcils i relativament econòmiques.
Tejados - Eltex
  • Teulades de pissarra i fusta: són els materials més difícils per als instal·ladors perquè són fràgils i existeix el risc que es trenquin. Per a fer la instal·lació es requereixen components i equips de muntatge especialitzats, ja que els instal·ladors no poden caminar sobre la teulada sense danyar-la. A causa d’aquestes característiques, la instal·lació en aquests tipus de teulades solen ser més cares.
Aïllar la teulada, també implica estalvi energètic

Com reacciones si et diem que el 30% de tota l’energia de la llar es perd per la teulada? Exacte, és molta energia! Per això, és tan important el correcte aïllament de la teulada, per a mantenir l’energia dins de la llar.

El fet de retenir-la implica una reducció en la calefacció i l’aire condicionat, dos dels sistemes que més consumeixen en la llar. Amb l’aïllament, es veurà una millora en l’eficiència de l’edifici de manera gairebé immediata.

D’altra banda, és molt important la revisió de la teulada al llarg dels anys, ja que és una de les zones de l’edifici que més sofreix els fenòmens meteorològics. Cal apostar sempre per materials resistents i, sobretot, un procés correcte d’aïllament que garanteixi resultats.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »