Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

10 avantatges d'instal·lar plaques solars en la teva llar

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 09/06/2022

Tot i l’emergència climàtica en la qual ens trobem, avui dia, els combustibles fòssils continuen liderant, i amb diferència, la generació d’electricitat a escala mundial.

Una situació ecològica i econòmicament insostenible, que ens obliga a pensar en un canvi de model energètic. L’energia solar està sent la preferida per a les llars, per això en aquest article us expliquem els avantatges d’instal·lar plaques solars.

1 - Energia renovable i neta

Les plaques solars permeten generar energia d’una forma totalment renovable i neta. Això vol dir que la font de producció, que és el sol, és inesgotable i a més és un recurs natural.

D’altra banda, és energia neta perquè en la producció d’electricitat no hi ha cap emissió nociva ni mal al medi ambient. Un discurs que, aquells que són més reticents amb l’energia solar, intenten rebatre amb l’emissió de diòxid de carboni que genera en el procés de fabricació de les plaques solars.

Un discurs incomplet, si tenim en compte que les emissions de gasos en la producció s’ha reduït entre un 17% i 24%, i a més, tot el que es contamina durant el procés de producció, es veu recompensat en uns 3 anys, ja que produir energia amb panells és 100% verd. Si a això li sumem que la vida útil d’un panell pot superar els 30 anys, estaríem parlant de 27 anys de no contaminació.

2 - Energia infinita

El planeta rep un total de 120 mil terawatts de radiació solar, una xifra descomunal si tenim en compte que són 20 mil vegades més quantitat d’energia de la qual necessita tothom. Unes xifres que demostren que l’energia solar és més que suficient per a proveir energèticament a la població.

3 - Amigable amb l'ambient

Sens dubte, un dels principals avantatges d’instal·lar plaques solars és el 0 impacte que té sobre el medi ambient. Totes les energies renovables són amigables amb el planeta, ja que les emissions de gasos solen ser nul i el mal en l’entorn, també.

Una realitat contrària als combustibles fòssils i les pràctiques tradicionals de generació d’energia, que són els principals culpables de la contaminació i de l’efecte d’hivernacle. A més, aquestes matèries s’estan esgotant perquè hi ha més demanda que oferta, situació que ens deixa preus alts i insostenibles per a moltes famílies.

4 - Estalvi en la factura de la llum

En aquest últim any, hem vist com la factura de la llum implica una despesa impossible per a les llars, ja que el seu preu era molt alt.


Si veus l’evolució dels preus de l’electricitat, fins i tot i que en aquests mesos s’han reduït, any rere any la factura augmenta. Pel que això ens indica que el cost de la llum sempre està en constant augment, i que, dubtosament, tornarem als preus inicials. 

Aquest problema es veu resolt amb l’energia solar, per això és un dels avantatges d’instal·lar plaques solars més apreciat pels propietaris. Les plaques arriben a reduir la factura de la llum fins a un 70% cada mes, per la qual cosa el benefici en les llars és molt elevat.

 

En Eltex oferim un estudi gratuït en el qual adaptem la instal·lació a cada família, tenint en compte la llar, els hàbits de consum i les necessitats, per a fer de l’autoconsum un bé i no una despesa.

5 - Venda d'excedents

A més de l’estalvi mensual, existeix la possibilitat de vendre els excedents de la teva instal·lació. Això que significa? Doncs bé, si quan comences a produir energia solar, acceptes la compensació d’excedents, tota aquella energia que no consumeixis la podràs injectar a la xarxa elèctrica convencional.

Per aquest transvasament d’electricitat, la teva companyia de la llum haurà de pagar-te el corresponent. El preu el fixa cada companyia pel que varia bastant, en Eltex et guiem i aconsellem en aquest pas. Un altre avantatge d’instal·lar plaques solars que fan realment interessant la inversió.

6 - Sistema silenciós

Les plaques solars són silencioses, és a dir, en cap moment de la producció d’energia emet sorolls molestos. És un sistema silenciós i còmode, en el qual a penes es notarà l’existència de la instal·lació.

7 - Sistemes compartits

Potser un dels motius pel que no s’instal·len més panells solars és la falta d’espai per a situar-los. No obstant això, la possibilitat de compartir sistema acaba amb aquest obstacle.

Ja és una realitat els jardins solars comunitaris, on les plaques pertanyen a la comunitat i els veïns poden subscriure’s a aquests jardins, beneficiant-se dels avantatges d’instal·lar plaques solars.

A més, les plaques fotovoltaiques són bastant versàtils, per la qual cosa es poden instal·lar en gairebé qualsevol espai disponible, això sí, on incideixi la llum solar.

8 - Fàcil manteniment

Amb les nostres plaques solars, el manteniment és mínim. A penes necessiten neteja ni revisions. Únicament, es recomana una vegada a l’any passar la mànega, i en cas de temporals inusuals, també.

ventajas-instalacion-placas-solares - Eltex
9 - Accés a subvencions i bonificacions

Actualment, hi ha diverses ajudes econòmiques que tenen com a objectiu impulsar les energies renovables i fer de l’autoconsum una realitat. Per això, ara, és el millor moment per a apostar per l’energia solar.

Des de la Unió Europea hi ha un sistema de subvencions molt atractiu que pot arribar a cobrir-te fins a un 40% de la despesa de la instal·lació.

A més, en l’àmbit municipal, pots beneficiar-te de les bonificacions IBI, que depenen de cada ajuntament. Aquestes bonificacions són molt variades en percentatge i temps, però són un gran incentiu per a les famílies que vulguin comptar amb panells fotovoltaics en les seves llars.

10 - Revaloració de la propietat

Altres dels avantatges d’instal·lar plaques solars més benvolgudes pels propietaris és la revaloració de les llars. És a dir, que les bresques solars fan incrementar el valor de l’immoble en el mercat. Es calcula que pot arribar a ser de fins a un 5% o més.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »