Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de 400€ a 750€ dte*

Deixa'ns les teves dades i obtindràs un codi de fins a 750€ dte*

Tens algun dubte? Omple aquest formulari i contactarem amb tu en menys de 5 minuts

Servei disponible de Dilluns a Dijous de 10:00h a 19:00h i Divendres de 9:00h a 15:00h

Com calcular el consum energètic del meu habitatge?

Autora: Patricia Pérez

Data de publicació: 05/05/2022

SegonsRed Eléctrica de España (REE), el consum anual d’una llar aconsegueix de mitjana els 3.300 kWh. No obstant això, aquesta xifra no s’adapta a la realitat de molts, ja que l’energia consumida depèn de diversos factors. En aquest article, et donem algunes guies perquè puguis conèixer el consum (aproximat) del teu habitatge.

Factors que afecten el consum energètic

Cada llar té un consum energètic diferent, encara i compartir característiques. Això és així perquè hi ha factors que afecten de manera directa al consum energètic:

  • Dimensions de la llar.
  • Els hàbits de consum.
  • Quantitat d’aparells elèctrics i electrodomèstics en funcionament.
  • El nombre de persones que viuen.
  • Ubicació del subministrament.

Els dos factors on podem prendre partit i que podem conèixer amb més detall són els nostres hàbits de consum i els kWh gastats per cada electrodomèstic. Apuntem que, el consum elèctric es mesura en kWh, que indica quants quilowatts (quantitat d’energia) s’han consumit en una hora.

Consum energètic dels electrodomèstics

La millor manera de calcular el consum elèctric és sumar els kWh gastats pels electrodomèstics i aparells electrònics que tens a casa. Per a això, compartim amb vosaltres una guia amb els electrodomèstics que més consumeixen en la llar i el seu total de kWh.

consum energètic

Aquestes xifres poden variar molt segons l’ús que se li empri el dispositiu en cada llar. A més, hi ha un factor invisible, que fa augmentar considerablement el consum i la despesa. El standby és una posició que, encara que l’electrodomèstic quedi apagat, realment hi ha un consum fantasma. Aquest consum pot arribar a convertir-se fins al 2% del total del consum d’un habitatge, que suposa uns 5 € de més per dispositiu.

Realitzar aquest procés per a conèixer el teu consum pot ser pesat i lent. Per sort, existeixen calculadores de consum energètic en línia que, amb un mínim de clics, et permet conèixer el consum del teu habitatge.

Com calculo la despesa del meu consum energètic?

Durant aquest any, hem conviscut amb notícies diàries de la pujada de llum i la seva forta variació mensual. Aquestes dades són clau per a calcular la despesa del consum energètic de la teva llar. Segons la teva tarifa contractada, el preu kWh pot ser el mateix a qualsevol hora o, bé, de manera més comuna, el preu pot variar depenent l’hora i el dia.

Per això, si ja coneixes els kWh consumits i el preu a la qual pagues el teu consum, és moment per a reflexionar sobre els teus hàbits.. Per exemple, si veus que a la tarda, quan el teu consum és màxim, ja que tornes de treballar, és quan més car estàs pagant el kWh, et convindria plantejar-te un canvi d’horari per a fer les tasques, i així reduir la despesa. Una altra opció és considerar un canvi de companyia amb una tarifa que s’adapti millor a les teves necessitats.

No obstant això, l’opció que més ens agrada en Eltex, és apostar per l’energia solar.. Amb una instal·lació d’autoconsum,seràs molt més independent de les elèctriques i no hauràs de preocupar-te pels preus pics, ni les hores, ni els teus hàbits de consum. L’energia que consumeixes, és energia que ha produït la teva llar, per la qual cosa el cost és 0.

Estalviar en el consum energètic

Si creus que el teu consum energètic és superior del qual esperaves, no et preocupis, perquè hi ha maneres de reduir-lo! En aquest article et donem alguns consells claus per a estalviar energia a casa. No obstant això, l’estalvi energètic implica un temps, i és qüestió de canviar els nostres hàbits diaris.

Altres notícies d'interès...

Els panells solars funcionen a l’hivern?

Actualment, una gran quantitat de persones dubten del funcionament correcte de les plaques solars durant temporades fredes, generant en aquests dubtes a l’hora d’apostar per l’energia solar. Seguidament, hem narrat detalladament el funcionament de les plaques solars a l’hivern per tal de trencar amb aquests dubtes establerts.

Llegir més »